Waarom equipment lease voordelig is voor jouw bedrijf

In onze moderne wereld gaat alles snel vanwege de technologische ontwikkelingen. Dit zie je onder andere in het snel verouderen van moderne apparatuur. We stellen steeds meer eisen aan onze apparatuur, voertuigen en andere materiële zaken. Het kost als ondernemer dan ook een flinke duit om alle trends bij te benen. Een mogelijke oplossing voor jouw onderneming is equipment lease. Wat is dit precies en wat zijn de voordelen van deze leasevorm? Wij leggen het je uit.

Wat is equipment lease

Equipment lease is een praktische leasevorm om gebruik te maken van het nieuwste materieel. Je hoeft geen grote investering te doen of een lening af te sluiten, want je leaset dit materieel van een derde partij. Een leasing is een overeenkomst tussen twee partijen, waarbij de ene het product financiert en deze verhuurt aan de andere partij. Hier staat een periodieke betaling tegenover. Onder equipment lease valt het leasen van kapitaalgoederen in de breedste zin van het woord.

Mogelijkheden equipment lease

De mogelijkheden van deze leasevorm zijn haast eindeloos, van luchtbehandelingsinstallaties en bouwmachines tot kantoorapparatuur. Niet alleen is equipmentlease vaak voordelig voor de ondernemer, maar ook sluit dit uitstekend aan bij een duurzamere manier van ondernemen. De kosten van kapitaalgoederen zijn vaak nauwelijks te financieren voor ondernemingen die hard groeien. Het kapitaal moet namelijk doorgaans aangewend worden om lopende zaken te financieren. Met een leasecontract voor bijvoorbeeld het kantoorapparatuur, hoeft je alleen een maandelijkse bijdrage te leveren. Zo blijft er meer geld over om de groei van jouw onderneming te financieren.

Vele voordelen equipmentlease

Een aantal voordelen hebben we al benoemd, maar we zetten ze hier nog even overzichtelijk op een rijtje.

  • Geen hoge investeringen nodig
  • Duidelijk inzicht in kosten
  • Korter beslissingstraject, sneller over materieel beschikken
  • Onderhoud doorgaans geregeld via onderhoudscontract
  • Economisch eigenaar op papier. Hierdoor kan het materieel op de balans en geniet je van fiscale voordelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *