Bescherm uw huis tegen inbrekers met deze maatregelen

Waarschijnlijk gaat u er niet vanuit, maar ook uw woning kan ten prooi vallen aan een inbreker. Het wil namelijk niet zeggen dat uw woning ook voldoende beschermd is wanneer u enkel sloten op uw toegangsdeuren heeft. Een beetje inbreker laat zich al lang niet meer tegenhouden door simpel hang- en sluitwerk. Uiteraard zit u niet te wachten op ongewenste gasten in uw woning. Gelukkig kunt u het nodige doen om inbrekers buiten de deur te houden. Wij geven u hier een aantal maatregelen om uw huis te beschermen tegen inbrekers.

Vervang uw hang- en sluitwerk

Heeft u uw hang- en sluitwerk nog nooit vervangen? Dan is de kans aanwezig dat dit inmiddels al tientallen jaren oud is. De sloten werken mogelijk nog goed, maar veilig zijn ze allerminst. Inbrekers hebben oude sloten namelijk binnen een handomdraai geforceerd. Onderwerp uw hang- en sluitwerk daarom eens aan een keuring. Wanneer sloten betrekkelijk oud zijn, is het zeker aan te raden nieuwe sloten op uw toegangsdeuren te plaatsen. Kies in dat geval voor sloten met een keurmerk. Dergelijke sloten beschermen vaak veel beter tegen een inbraak dan uw huidige sloten.

Beveilig ook uw ramen

De meeste mensen hebben sloten van goede kwaliteit op de toegangsdeuren van hun woning. Dit betekent echter niet dat inbrekers niet meer binnen kunnen komen. Wanneer zij een deur niet kunnen forceren, proberen zij het via het raam. Zeker indien deze niet beveiligd zijn. Daarom moet u ook uw ramen voorzien van een degelijk slot. Natuurlijk kan een inbreker altijd nog een raam intikken, maar dit maakt veel lawaai. Hierdoor is de pakkans een stuk groter.

Plaats anti-inbraakbeveiliging


Naast sloten op ramen en deuren heeft u nog een aantal andere mogelijkheden om uw woning te beschermen tegen inbrekers. Zo kunt u anti-inbraakbeveiliging plaatsen. Waarschijnlijk denkt u dan al snel aan camera’s of een alarmsysteem. Dit is echter niet het enige. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een anti-inbraakstrip plaatsen, waardoor de inbraakmethode flipperen niet langer mogelijk is. Wilt u anti-inbraakbeveiliging plaatsen? Neem dan contact op met een slotenmaker. Hij kan u van handige tips voorzien en plaatst deze extra beveiliging ook direct voor u.