Een verzorgd bedrijfspand, dit zijn je voordelen

Zoals elke bedrijfseigenaar wel weet, moet je jezelf constant promoten. Zo werkt de ondernemersgeest. Een groot deel van die zelfpromotie is echter afhankelijk van het beeld dat niet alleen door de eigenaar en de werknemers wordt gepresenteerd, maar ook van het uiterlijk van jouw bedrijfspand afhankelijk is, zodra deze door jouw klanten bezocht wordt.

Hier is een beknopte lijst met de zaken die jij moet overwegen bij het beslissen of het inhuren van een professioneel schoonmaak- en/of onderhoudsbedrijf iets voor jou is.

De eerste indruk telt

De eerste indruk is gigantisch belangrijk, want je hebt maar één kans om dit ​​goed te doen. Wanneer een potentiële klant of opdrachtgever dus bij en in jouw bedrijfspand arriveert, dan zullen zelfs de kleinste details hun mening beïnvloeden. Een schone en up-to-date professionele omgeving zal er in dit geval voor zorgen dat zij geloven dat je een adequate en bij de tijd professional bent.

Zet je beste beentje voor

Bij het kiezen met wie zij willen samenwerken of waar ze hun producten willen aanschaffen, kiezen klanten meestal tussen jou en de concurrerende bedrijven in dezelfde sector. De netheid van jouw bedrijfspand is een cruciale factor in hun beslissing. Het is immers niet alleen een professionele uitstraling naar het publiek toe. Het laat ook zien dat je alles onder controle hebt en dat jij een georganiseerd bedrijf met hoge standaarden runt.

Een schone, hygiënische en gastvrije zakelijke omgeving wekt bovendien de indruk op dat jij trots bent op wat je doet en de diensten die jij aanbiedt. Je hebt al je uiterste best gedaan om een showroom, winkel of kantoor te hebben, dus waarom zou jij niet willen dat deze er ook zo representatief mogelijk uitziet?

Minimaliseer de onderhoudskosten

De grootste kosten voor een bedrijf zijn vaak het onderhoud van gebouwen en terreinen. Door jouw werkomgeving schoon en netjes te houden, kun je simpel de vermijdbare schade aan jouw bedrijfsgebouw helpen voorkomen. Het maakt daarbij niet uit in welke sector je bedrijf zich bevindt. Er zijn voldoende redenen om ervoor te zorgen dat de algehele netheid aan de hoogst mogelijke standaard wordt gehouden.

De beste manier om ervoor te zorgen dat het onderhoud van jouw eigendom regelmatig uitgevoerd wordt, is door dit door een professioneel schoonmaak team te managen. Een groot voordeel van het inhuren van een extern onderhoudsteam, is dat je zelf meer tijd aan de groei van jouw bedrijf kunt besteden.

Als het pand in een goede staat wordt gehouden, dan kost dit op de lange termijn ook minder. Als het pand maandenlang reparaties nodig heeft, dan kan het probleem verder escaleren en uiteindelijk veel meer kosten om het te laten repareren.

Zo kunnen lekkende dakgoten op den duur bijvoorbeeld veel schade aan funderingen en het omhulsel van het gebouw veroorzaken. Het is ook een goed idee om duiven te verjagen. Deze vogels maken met hun uitwerpselen veel vies. Het voorkomen van waterschade of de schade die vogelpoep veroorzaakt, kost veel minder geld in vergelijking met het vernieuwen van funderingen of het vervangen van bijvoorbeeld aangetaste kozijnen.

Houd je medewerkers tevreden

Hoe cliché het ook klinkt: een schone en opgeruimde werkomgeving zorgt ervoor dat jouw medewerkers er trots op zijn waar ze werken. De medewerkers werken hard voor jou en brengen ook een groot deel van hun dag op het werk door. Zij verdienen dus zeker een prettige werkomgeving.

Mensen zijn daarnaast veel gelukkiger in een mooie omgeving. Dus als jij een eigen bedrijfspand hebt, dan zorgt regelmatig onderhoud van je pand ervoor dat jouw medewerkers tevreden zijn. Zodat er minder personeelsverloop is. Als de werkruimte professioneel schoongemaakt wordt, dan kan dit hen het gevoel geven dat ze gerespecteerd en gewaardeerd worden. Zo plukt iedereen de vruchten van een hogere productiviteit en personeelstevredenheid.

Houd iedereen gezond en veilig op de werkplek

Als er toegewijde schoonmaak professionals naar jouw werkplek komen, dan betekent dit automatisch dat er geen middel onbeproefd blijft en dat de juiste schoonmaakprocedures worden gevolgd. Een goed reinigingsschema betekent dat de onderhoudsproblemen worden aangepakt wanneer deze zich voordoen. Zo voorkom je  vermijdbare ongevallen voordat ze zich voordoen. Een hygiënische en veilige kantooromgeving door praktische oplossingen is altijd aan te bevelen. 

Het beheren van de netheid en hygiëne in en om een bedrijfspand vermindert ook zonder meer het ziekteverzuim onder het personeel. Iets wat niet alleen tijd en geld bespaart, maar ook het ongemak om deze ziekte op te vangen voor de geplande werkzaamheden. Niemand wil dat de medewerkers hun werktijd door ziekte missen als dit te voorkomen is. 

Huur professionals in

De conclusie van dit alles is, dat als het op de netheid van jouw bedrijfspand aankomt, je dit veel voordelen kan brengen. Genoeg om dit bijzonder serieus te nemen. Pas dus de beste methoden toe, ook voor preventie. Professionele schoonmaak- en onderhoudsdiensten kunnen, zowel in- als extern, je bedrijfspand perfect onder handen nemen.