Zo maak je eenvoudig de overstap naar gasloos verwarmen

Het kan je niet in het nieuws ontgaan zijn dat we met zijn allen stappen moeten maken richting duurzamer verwarmen, ook als het gaat om bedrijfspanden. Vanaf 2026 stelt de overheid het verplicht om bij de vervanging van de cv-ketel over te stappen naar een duurzamer alternatief. Misschien beschik je nog over een cv-ketel die goed werkt of ben je er al klaar voor om helemaal gasloos te verwarmen. In dit artikel geven we je meer informatie hoe je eenvoudig de overstap kunt maken in gasloos verwarmen. En dat kan in één of twee stappen.

All-Electric warmtepomp: 100% gasloos

Als je meteen volledig gasloos je bedrijfspand wilt verwarmen, dan kan dat met een All-Electric warmtepomp. Met behulp van zo’n volledig elektrische warmtepomp bespaar je maximaal op de energierekening. Je betaalt geen kosten meer voor gas. De compressor van de warmtepomp maakt alleen gebruik van elektrische energie. Heb je zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand liggen? Dan vallen die kosten ook helemaal weg. Met behulp van zo’n All-Electric warmtepomp bespaar je niet alleen op de energiekosten, maar draag je als bedrijf ook je steentje bij aan het milieu door het verminderen van de CO2-uitstoot en de waarde van het pand zal stijgen door het hogere energielabel. En zo heeft een warmtepomp nog meer voordelen.

Tussenstap naar All-Electric

Misschien vind je het op dit moment nog zonde om de cv-ketel weg te doen omdat deze nog in goede staat is. Of je hebt een plan om je bedrijf in stappen te verduurzamen vanwege praktische of financiële redenen. In dat geval kun je kiezen voor een hybride warmtepomp, die term heb je vast al vaker gehoord. Dit is een warmtepomp die kan samenwerken met de cv-ketel. In deze combinatie zorgt de warmtepomp grotendeels voor het verwarmen van het pand en alleen als het echt nodig is, springt de cv-ketel nog bij. En de cv-ketel zorgt voor het verwarmen van water. Als je kiest voor een hybride warmtepomp die All-Electric Ready is, dan kun je in de toekomst de overstap naar All-Electric heel makkelijk maken. Goed om dat mee te nemen in de overweging. Dit heeft onder andere te maken met het vermogen van de warmtepomp en het makkelijk kunnen aansluiten van een boiler.

Met behulp van de bovenstaande informatie weet je hoe je eenvoudig de overstap kunt maken naar gasloos verwarmen. Laat je goed informeren door een installateur met kennis over de beste oplossing voor jouw bedrijfspand.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *