Simpele tips voor het scheiden van bedrijfsafval

scheiden-bedrijfsafvalHet scheiden van bedrijfsafval dient op een efficiënte manier te verlopen en dit is iets waar je als ondernemer verantwoordelijk voor bent. Als je dit proces niet goed aanpakt dan kan de consequentie zijn dat je een boete krijgt. Indien je een leidinggevende bent binnen het bedrijf dan is het tevens van belang om verantwoordelijkheid te nemen in het scheiden van bedrijfsafval. Een van de stappen die je hierin kan ondernemen is het aanschaffen van een rolcontainer. Het voordeel van een rolcontainer is namelijk dat je deze makkelijk kan verplaatsen. Doordat de container op rolwieltjes staat is deze container bijzonder geschikt voor transport. Het is mogelijk om de container binnen en buiten het huis neer te zetten. 

Omgaan met afval

Als bedrijf is het van belang om op een goede manier om te gaan met afval. Hierbij kan je denken aan het scheiden van afval in verschillende containers. Je hoeft dus niet enkel één container aan te schaffen, door voor meerdere containers te kiezen is het een stuk gemakkelijker om afval te scheiden. Het is immers zo dat vele bedrijven afval produceren en om de hoeveelheid afval weg te werken is het van belang om het afval direct te scheiden. Vervolgens wordt het naar een stortplaats gebracht en gerecycled. Dit is een milieuvriendelijke manier van afval verwerken. Het voordeel van bedrijfsafval scheiden is dat er minder afval in de restafval container belandt, waardoor je bespaart op afvalverwerkingskosten én zorg dat grondstoffen hergebruikt kunnen worden.

De juiste rolcontainer

Wellicht dat jij graag een rolcontainer zou willen aanschaffen. Dit is immers een goede manier om afval te scheiden en het verzamelde afval vervolgens te verplaatsen. Het is echter wel belangrijk om de juiste rolcontainer te vinden. Hierbij kan je denken aan de rolcontainer met een geschikt formaat, als de rolcontainer te klein is dat is het immers niet praktisch. Als de rolcontainer te groot is dan zal afval lang blijven liggen en dit kan stank opleveren. Daarom is het belangrijk om een rolcontainer aan te schaffen die in een goede verhouding staat met het verzamelde afval. Daarnaast kan je de keuze maken om een rolcontainer aan te schaffen met extra handige functies. Zorg er in ieder geval voor dat je de rolcontainer op een gemakkelijke manier open kan maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *