Het belang van YouTube bij het zelf gaan klussen

Volgens een onderzoek is ongeveer 63 procent van de totale wereldbevolking tegenwoordig online. Het is daarbij ook geen publiek geheim dat video’s nu de populairste keuze van alle online content consumptie Is. Want 55% van alle internetters bekijkt zelfs elke dag weer veel online video’s.

YouTube is het Walhalla van DIY video’s

Veel doe-het-zelvers wenden zich ook het meest tot YouTube voor als het om het onderzoeken van potentiële oplossingen voor DIY klussen gaat. Dit geldt zelfs voor allerlei belangrijke informatie van diverse leveranciers. Maar als je in Nederland graag direct aan de slag wil gaan en daarvoor bouwonderdelen nodig hebt. Dan zou je zeker eens in de Bouw-handel.nl webshop willen kijken en je bij het klussen laten helpen door YouTube. 

YouTube is na Google dan ook de op één na grootste zoekmachine ter wereld. En hetzelfde Google is trouwens ook eigenaar van YouTube! Nieuwsgierige klussers die proberen te begrijpen hoe een klus in huis gedaan moet worden, komen vaak op Google terecht. Die op hun beurt veelal de bijbehorende YouTube video’s bovenaan de zoekresultaten toont.

Eenvoudige en simpele instructievideo’s

Men is tegenwoordig ook een stuk nieuwsgieriger dan vroeger om zelf thuis een klus te doen. Dit komt met name omdat de kennis hiervoor via het internet direct binnen handbereik is. Als jij als voorbeeld jouw thermostaat moet vervangen. Dan kan zelfs de minst technisch ingestelde huiseigenaar op YouTube terechtkomen om daar een instructievideo van te bekijken. Wanneer alle doe-het-zelvers via YouTube zien hoe eenvoudig een reparatie of klusje soms kan zijn dan is men ook vaak wel een beetje sceptisch over de prijzen die een professional voor zo’n inspanning vraagt. Dus doen ze het nu liever zelf met de hulp van een YouTube instructie videootje.

Het gevaar van ‘YouTube reparaties’

Sommige DIY reparaties zijn zeker behoorlijk eenvoudig te noemen. Wanneer een huiseigenaar zelf met het vervangen van leidingwerk gaat beginnen dan lopen ze al snel het risico het hele leidingsysteem uit balans te brengen en dat deze voortijdig defect raakt.

Het kan zo voorkomen dat doe-het-zelf-huiseigenaren reparaties proberen uit te voeren die echt een ervaren klusjesman nodig hebben. Een huiseigenaar kan bijvoorbeeld geëlektrocuteerd worden als deze zelf zijn of haar stroomvoorziening wil vervangen. Dit omdat deze vergeten is dat de stroom daarvoor eerst absoluut uitgeschakeld moet worden. Maar waarom dan toch aan zo’n ingewikkelde en gevaarlijke klus beginnen? “Welnu, ik heb op YouTube gezien hoe het moet”, kan dan het antwoord zijn!

Een professional is niet voor niets een pro!

Onthoud in dit geval alsjeblieft dat Google en YouTube geweldige bronnen zijn maar dat ze niet de experts zijn. Iets dat ook zeker voor de niet vakmensen geldt die voor het scherm hangen. Er is immers een goede reden waarom een elektricien naar school moest gaan om te leren wat hij of zij kan. Deze technicus moest immers naar school om al deze technische informatie te leren.

De huiseigenaar die een professional inhuurt, betaalt deze niet alleen voor de tijd en onderdelen om het werk te doen. Hij betaalt die pro ook voor het niveau van intelligentie en vaardigheid van deze technicus om de klus professioneel te klaren.

Doe zelf klussen zonder gevaar

Vind jij het daarentegen leuk en kostenbesparend om als doe-het-zelver je eigen woningverbeteringen en verbouwingsprojecten aan te pakken?  Nou, doet dit dan zeker met de hulp van meneer Google en meester YouTube. YouTube biedt absoluut veel inspiratie en praktische tips om je huis op te fleuren. Doe dan wel enkel de klusjes die geen gevaar met zich meebrengen. We wensen jou veel DIY succes!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *