Horeca apparatuur kopen? Dit zijn de aandachtspunten!

Horeca apparatuur kopen, het is iets waar iedereen die een horecazaak wil starten op een zeker ogenblik rekening mee dient te houden. Dat lijkt logisch (en dat is het eigenlijk ook), alleen is het zo dat er door de jaren heen heel wat nieuwe mogelijkheden zijn verschenen. Deze nieuwe mogelijkheden hebben ervoor gezorgd dat het voor veel mensen vooral een kwestie is geworden van door de bomen het bos niet meer zien. Geldt dat ook voor u en wilt u daar nu graag verandering in brengen? Wilt u dan ook graag bepaalde horeca apparatuur kopen waarvan u zeker weet dat u er met alle plezier en naar volle tevredenheid gebruik van zal kunnen maken? Lees dan snel verder en ontdek meteen met welke aandachtspunten er op dit vlak allemaal rekening dient te worden gehouden!

Denk goed na over het materiaal waar de apparatuur uit bestaat

Allereerst is het zo dat er bij horeca apparatuur kopen grondig moet worden nagedacht over het materiaal waaruit ze bestaat. We kunnen bij het bekijken van de verschillende mogelijkheden op de markt dan ook alleen maar vaststellen dat er in de praktijk gebruik wordt gemaakt van diverse materialen. Er wordt op dit vlak in het bijzonder een onderscheid gemaakt tussen enerzijds aluminium en anderzijds RVS of roestvrijstaal. In eerste instantie is het gebruik van aluminium zeker een bewuste keuze. Dit materiaal staat er om bekend niet alleen lekker licht te zijn van gewicht (daardoor worden de toestellen niet te zwaar), daarnaast kan ze ook tegen een stootje. Als klap op de vuurpijl is het zo dat aluminium ook nog eens behoorlijk wat voordeliger is. Dit maakt horeca apparatuur kopen in dit materiaal altijd een mogelijkheid.

Toch kan er in de praktijk worden vastgesteld dat horeca apparatuur kopen vooral gebeurt in het materiaal RVS. Waarom? Omdat u alleen op deze manier echt kunt rekenen op de meest optimale kwaliteit. RVS staat er om bekend het meest kwalitatieve materiaal op de markt te zijn waardoor uw investering ten allen tijde kan worden beschermd. Wanneer u dus met andere woorden met zekerheid wenst te kunnen rekenen op een prima kwaliteit voor uw horeca apparatuur lijkt de keuze voor RVS dan ook al snel te zijn gemaakt.

Denk na over de praktische functionaliteiten

In het bijzonder in drukke en hectische omstandigheden zoals in de horeca spreekt het voor zich dat niet alleen kwaliteit, maar ook efficiëntie een belangrijke rol vertolkt. Bij horeca apparatuur kopen dient er dan ook absoluut altijd stil te worden gestaan bij de praktische eigenschappen waar deze toestellen over (kunnen) beschikken. Neem nu bijvoorbeeld een combisteamer. Dit type van horeca apparatuur kopen wordt algemeen aangeraden. Dit niet in het minst omdat een combisteamer er om bekend staat niet alleen gunstig te zijn voor de kwaliteit en de smaak van uw gerechten, maar ook omdat ze gewoon erg praktisch is.

Toch is de ene combisteamer de andere niet. Bij horeca apparatuur kopen moet er dan ook in de praktijk steeds worden nagedacht over de manier waarop u er precies gebruik van gaat maken. Met andere woorden, beschikt uw combisteamer bijvoorbeeld over een digitale display of niet? Deze display maakt het voor iedereen veel eenvoudiger mogelijk om te bepalen op welke manier de gerechten moeten worden bereid… zelfs voor zij die in eerste instantie eigenlijk zo goed of geen ervaring hebben met dit type van horeca apparatuur.

Verlies u niet in het bos met mogelijkheden

Horeca apparatuur kopen is door de jaren heen niet bepaald eenvoudiger geworden. Er kan namelijk worden vastgesteld dat het aanbod spectaculair is toegenomen. Dit zorgt ervoor dat veel mensen zich al snel verliezen in het bos met mogelijkheden. Dat is echter op zich nergens voor nodig. Bij horeca apparatuur kopen moet er eigenlijk vooral rekening worden gehouden met drie belangrijke aandachtspunten. Van zodra er een antwoord is geformuleerd op deze aandachtspunten is het mogelijk om zeer efficiënt het assortiment te gaan filteren. Enkele belangrijke vragen die u zich in ieder geval dient te stellen zijn de volgende:

  1. Hoeveel budget is ervoor handen voor het aanschaffen van uw horeca apparatuur?
  2. Welke eisen heeft u opgesteld voor de apparatuur welke u wenst te kopen?
  3. Hoe snel moet u de gekozen horeca apparatuur ter beschikking kunnen hebben?

Slaagt u erin om een antwoord te formuleren op de bovenstaande vragen? Dan zult u kunnen vaststellen dat het in eerste instantie zeer grote aanbod met horeca apparatuur op de markt meteen een behoorlijk stuk beperkter zal worden. Bovendien is het zo dat er ook nog enkele factoren meespelen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de garantie waar u op kunt rekenen.

Hoe staat het met de garantie van uw horeca apparatuur?

De bovenstaande aandachtspunten in uw achterhoofd houden zorgt ervoor dat u al snel een duidelijk beeld zult krijgen van welke horeca apparatuur ervoor u nu wel en welke er vooral niet interessant is. Dit gezegd hebbende is er nog één extra belangrijke factor om rekening mee te houden. Het is namelijk zo dat er ook goed moet worden gekeken naar het type garantie dat wordt aangeboden op uw horeca apparatuur. Dit is in het bijzonder belangrijk voor mensen die kijken in de richting van voordelige apparaten. Deze beschikken immers in heel wat gevallen niet over de meest optimale garantievoorwaarden… met alle gevolgen van dien.

Hoe lang de standaard garantietermijn precies loopt is altijd afhankelijk van het type horeca apparatuur welke u gaat kopen. Het is vooral het merk welke op dit vlak een bepalende factor vormt. Des te langer de garantietermijn, des te gunstiger dat uiteraard is voor u. Doet er zich op een zeker ogenblik immers een (fabriek gerelateerd) probleem voor? Dan zal de garantie ervoor zorgen dat u niet meteen zelf stevig in de portefeuille moet schieten. Let wel, dit is nog niet het belangrijkste aspect van de garantievoorwaarden.

Natuurlijk is een zo lang mogelijke garantietermijn gunstig, maar dat is niet alles. Daarnaast moet er immers ook worden gekeken naar de manier waarop er tussenkomst wordt geboden. Komt men bijvoorbeeld bij problemen tot bij u in de zaak of niet? En indien ja (gelukkig is dat meestal wel het geval), hoe snel worden mogelijke problemen dan aangepakt? Dit is voor de meeste horecazaken veruit het belangrijkste aandachtspunt voor wat de garantie betreft bij horeca apparatuur kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *