Mkb bedrijf in de spotlight | Eigen meubels realiseren van Teakhout

eigen meubelen realiseren Taekhouten meubelen

Bij Megafurn meubels is er de mogelijkheid om zelf een meubel te ontwerpen en deze samen met de specialisten te verwerken tot een mooi geheel. Deze meubelspeciaalzaak uit Helmond focust zich vooral op Teakhouten meubels, vanwege de duurzaamheid en industriële look.

Duurzame Teakhouten meubels

Teak is een soort hout wat oorspronkelijk komt uit Zuidoost-Azië. Waar Teak een aantal jaar geleden in opspraak kwam vanwege de duurzaamheid, is dit inmiddels anders. Een gedeelte van de Teak bevat tegenwoordig een FSC-kenmerk. Dit betekent dat de Teak is geproduceerd in een duurzaam beheerd bos. Behalve dat is Teak ook duurzaam omdat het hout van zichzelf olie bevat. Een andere belangrijke eigenschap van Teak is dat de vezel overeind gaat staan, wanneer het in contact komt met water. Daarom werd dit hout vroeger altijd gebruikt om schepen mee te bouwen. Tegenwoordig wordt teakhout voor zowel buiten- als binnen meubelen gebruikt en is het één van het meest gewilde hout.

Teakhout verwerken

Teakhout kan verschillende kleuren bevatten. Dit kan vaak liggen aan het gebied waar de teak vandaan komt. Verder is het belangrijk teak te behandelen, want het is een bijzonder natuurproduct. Het hout kan behandeld worden met groene zeep. Wanneer er om de paar dagen een doekje met groene zeep wordt aangebracht op het teakhout, blijft het product mooi en gaat het des te langer mee.

Meer dan 400 soorten

Eén meubelzaak die zich focust op meubels van teakhout is Megafurn. Deze meubelzaak staat bekend om de grootte; met een oppervlakte van 3000m2 kunnen ze met recht de grootste teakhouten specialist van het land genoemd worden. In deze meubelwinkel staan meer dan 400 teakhouten meubels in tientallen verschillende formaten. De boomstamtafels met mango of houten poten zijn allemaal rechtstreeks geïmporteerd vanuit Azië. Dit zorgt ervoor dat ieder product uniek is en Megafurn in direct contact staat met de makers. Wanneer er iets is, kan Megafurn gelijk contact opnemen zonder oponthoud van een tussenpersoon. Behalve het direct importeren, is een ander voordeel van deze meubelwinkel het realiseren van eigen ontwerpen door middel van maatwerk. Wanneer een klant naar de winkel komt met een idee voor een meubel, gaan de specialisten daar naar kijken en samen wordt een meubel ontworpen waar beide partijen tevreden mee zijn.