Met deze tips kom jij de warme nachten goed door

In dit artikel geven we je een aantal tips mee om de warme zomerdagen door te komen.

Tip 1: Maak van je ventilator een airco

Dit doe je door een kommetje met ijsklonten voor je ventilator te plaatsen. Op die manier zal er koele lucht zich verspreiden in jouw slaapkamer en geloof me dat is een aangenaam gevoel. Doe dit wel een half uur voordat je gaat slapen, dan hoef je niet af te wachten. Een ventilator alleen is wel prettig, maar het zorgt niet voor een koele kamer helaas.

Tip 2: Trek een pyjama aan

Het klinkt misschien raar, want dat is het eerste wat we doen als we het warm hebben, onze kleding uittrekken. Slaapexpert Neil Stanley uit Groot-Brittannië raadt ons dit af en geeft ons ook aan waarom dit zo is. “Het katoenen textiel van een pyjama absorbeert het vocht in je lichaam en houd je juist koelen en comfortabeler dan als u naakt slaapt” geeft Neil Stanley aan. Dit is een van de beste manieren en het voelt ook nog eens comfortabel, wil je toch liever een andere stof pyjama aantrekken? Ga dan voor linnen of zijde. Vermijdt synthetische stoffen, die nemen namelijk bijna geen zweet op en dat voelt daardoor zeer oncomfortabel.

Tip 3: Vul een kruik

Dit is iets wat we niet vaak doen in de zomer, je vult namelijk alleen een kruik in de winter. Maar wij gaan een kruik gebruiken met ijskoud water. Vul je kruik met water en leg die in de vriezer, een half uur voordat je gaat slapen stop je de kruik in bed en voila je hebt een koele bed.

Tip 4: Houd een glas water in de buurt

Het is altijd vervelend om midden in de nacht wakker te worden met een droge mond. Je maakt het voor jezelf nog vervelender als je dan naar de koelkast moet om een fles water te pakken. Zorg daarom altijd voor een glas water naast je bed.

Meer tips? Kijk dan op de website van SleepyOX. Zij helpen je beter slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *