Bouwvacatures zijn er altijd, hoe diep een crisis ook is

Hoe diep een crisis ook is en hoe we ook klagen, er is en blijft altijd werk in de bouwwereld. We bouwen in ons land gewoon door, al zeggen we dan dat we elk dubbeltje om moeten draaien. In de bouwwereld is voortdurend behoefte aan geschikt personeel. Het aantal bouwvacatures blijft groot en als ergens de kans groot is dat je snel aan de slag kunt dan is het wel in de bouwwereld.

Je leert het werk in de praktijk van je directe collega’s

Reageren op bouwvacatures kan je snel werk opleveren. Dien je bij veel vacatures over talloze kwalificaties te beschikken, in de bouwwereld ligt het allemaal wat minder gecompliceerd. Diploma’s zijn minder relevant zoals ook de ervaring een minder grote rol speelt. Daarom is reageren op een van de vele bouwvacatures ook zo de moeite waard. In de bouwwereld leer je het vak nog echt in de praktijk, gewoon van je directe collega’s. Het is meteen ook de beste leerschool. Werken in de bouw betekent dat hoe langer je het werk doet, hoe beter je de werkzaamheden uitvoert. Goede bouwers zijn als wijn, hoe ouder hoe beter. 

Veel gezonder dan wanneer je een zittend beroep hebt

Belangrijker dan het hebben van diploma’s en ervaring is je instelling. Wil je graag werken, ben je bereid om te leren, ben je gemotiveerd en ben je fysiek in orde? Dan kun je in vrijwel alle gevallen aan de slag als je gereageerd hebt op een van de bouwvacatures. En vergis je niet. Werken in de bouw betekent dat je prima beloond wordt, terwijl ook de secundaire arbeidsvoorwaarden gewoon goed geregeld zijn. Werken in de bouw is bovendien gezond. Je werkt in de meeste gevallen in de buitenlucht en bent voortdurend in beweging. Gezonder kan niet en veel gezonder in elk geval dan wanneer je een zittend beroep hebt.

Posities van afzwaaiende vakmensen worden van onderop ingevuld

Nederland is een ondernemend land. Er wordt altijd gebouwd en dat betekent dat er altijd werk blijft. Dat verklaart ook het aantal vacatures dat steeds beschikbaar is. Dat er steeds vacatures zijn wordt echter ook veroorzaakt door de vergrijzing die heeft toegeslagen in de bouwwereld. Vakmensen zwaaiden af en die posities moeten opnieuw ingevuld worden. De bouwvacatures houden overigens niet op bij alleen vraag naar beginnende metselaars en timmerlieden. Integendeel. Tussen de bouwvacatures stuit je niet zelden ook op management functies. Ook de bouw moet immers in goede banen geregeld en gemanaged worden. 

Bouwvacatures bieden unieke kansen op een vaste aanstelling

Wil je echt aan het werk en stuit je op een bouw vacature? Benut dan de kans die voor je ligt en reageer meteen. De kans is tamelijk groot dat je al snel op gesprek mag komen en dat je snel aan de slag kunt. Doe jij je werk naar behoren en is men tevreden, dan lonkt in de bouwwereld vaak al snel een vast contract. Ook wat dat betreft biedt de bouw gewoon unieke kansen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *