Fiscale regels omtrent laadpaal voor thuis

De behoefte aan elektrische auto’s blijft maar toenemen. Deze structurele stijging van de afgelopen jaren is het gevolg van veranderende fiscale regelgeving. Hierdoor neemt logischerwijs ook de behoefte aan elektrische oplaadpunten toe. Aan de aanschaf van een elektrische laadpaal zitten kosten verbonden – variërend tussen de 500 en 2500 euro – gelukkig zitten hier voor ondernemers fiscale voordelen aan verbonden.

Om elektrisch rijden te stimuleren voert de overheid jaarlijks verschillende regelgevingen door. In 2019 is er bijvoorbeeld maar liefst 64 miljoen euro belastingvoordeel uitgekeerd aan ondernemers die investeerden in elektrische voertuigen. Ook zijn de aanschaf- en plaatsingskosten van een elektrische laadpaal fiscaal aftrekbaar voor ondernemers. Voor 2021 zijn er naast de bijtelling weer verschillende regels opgesteld omtrent het elektrisch rijden.

Milieu investeringsaftrek (MIA)

Een belangrijke regel die fiscaal voordeel biedt voor ondernemers in 2021 is de milieu investeringsaftrek (MIA). Deze tegemoetkoming is in 2021 fors gestegen. In 2021 krijgen ondernemers maar liefst een subsidie van 36% op de aankoop van een elektrisch voertuig. Dit is een forse stijging want dit percentage was in 2020 nog 13.5%. Dit bedrag mag naast de aanschafkosten ook de kosten bevatten voor fabrieksaccessoires, kosten van een oplaadpunt, legeskosten en de verwijderingsbijdrage. In 2021 is er voor deze regeling maar liefst 114 miljoen beschikbaar gesteld door de overheid.

Vamil-regeling

Met de vamil-regeling is het mogelijk om tot 75% van de duurzame investeringskosten af te schrijven. Deze twee regelgevingen zijn tevens ook nog met elkaar te combineren. Om gebruik te maken van deze regeling is het wel belangrijk dat er binnen drie maanden een melding wordt gedaan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Wordt er te lang gewacht dan komt een ondernemer niet meer in aanmerking voor de Vamil-regeling.

Bijtelling

Momenteel wordt er voor zakelijke voertuigen die privé gereden worden bijtelling gerekend. Het privégebruik van een zakelijk voertuig wordt namelijk gezien als verkapt inkomen. Momenteel is er nog een gunstig bijtellingspercentage, echter loopt dit jaarlijks op. Voor brandstofvoertuigen is dit in 2021 maar liefst 22%, voor elektrische auto’s is dit 12%. In 2022 wordt dit percentage voor elektrische voertuigen al verhoogd naar 16%. De verwachting is dat dit percentage gelijk gaat lopen met het bijtellingspercentage voor brandstof auto’s. Echter als je in 2021 een elektrische auto aanschaft kan je vijf jaar voordeel behalen door 12% bijtelling te betalen.

Lokale subsidies

Buiten deze regelgevingen zijn er ook nog lokale subsidies beschikbaar, afhankelijk van de gemeente. Bijvoorbeeld in Amsterdam heeft de gemeente het actieplan “Schone Lucht’’ gelanceerd waarmee elektrisch rijdende bedrijfsauto’s tot wel 40.000 euro subsidie kunnen ontvangen in 2025. Afhankelijk van de gemeente waarin je woont kan je altijd informeren naar de specifieke regelgeving van de desbetreffende gemeente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *